مقدمه :
با توسعه حمل و نقل هوایی گردشگری به طرز چشمگیری از نظر آمار رشد را تجربه کرد و امروز توسعه گردشگری یک کشور را بدون توسعه ناوگان حمل و نقلی به خصوص از نوع هوایی آن را نمی توان در دنیای امروز متصور شد.
به همین خاطر اینجانب سیامک نصیحتی مدیریت دفتر خدمات مسافرتی شیوار تصمیم گرفتم در سری پست های آموزشی اطلاعات بدرد بخوری را در اختیار گردشگران قرار دهم که امیدوارم مفید فایده باشد.
سفر با هواپیما به علت وجود قوانین مرزبانی ها و ایرلاین ها و فرودگاهها که هر کدام مقررات خودشان را دارند و این قوانین دایم در حال تحول و تغییر است امروز خود به یک چالش بدل شده است که بعضا می تواند سفر مسافرین را با چالش های بزرگی مواجه نماید. به همین خاطر توصیه ماست حتما بلیط خود را از دفاتر آژانسها یا از خود ایرلاین ها تهیه نمایید که دچار مشکل در سفر خود نشوید. چون سیستم های آنلاین هوشمندی چک کردن مقررات مربوطه به هر بلیط را ندارند و ممکن است شما را با توجه به ممنوعیات مربوط به پاسپورتتان طبق مقررات مرزی و فرودگاهی و نیازمندی به ویزا ترانزیت یا هزاران نکته دیگر دچار مشکل نماید.
به همین دلیل تصمیم گرفتیم تجربه بیش از سه دهه فعالیت خود را در قالب ده نکته طلایی سفر با هواپیما به شما عزیزان ارایه نماییم که امیدوارم مفید فایده باشه
ده نکته طلایی سفر با هواپیما :
1- در هنگام تهیه بلیط باید دقت داشته باشید که در بعضی از کشورها فرودگاه های داخلی و خارجی متفاوت هستند و یا ساختمانهای مجزا از هم دارند و قبل از رفتن به فرودگاه این اطلاعات را می توانید یا از اینترنت و یا از آژانس خود بخواهید و چک کنید و به تاکسی خود اطلاعات درست درباره ترمینال پرواز خود را ارایه نمایید که زمان خود را از دست ندهید و خدای نا کرده از پروازتان جا نمانید. در فرودگاه های عموما بزرگتر ممکن است پروازهای داخلی و خارجی در یک فرودگاه انجام شود گیت ها و ترمینالهایشان مجزا با تابلو هایشان مشخص شده اند. در تهیه بلیط های غیر مستقیم ترانزیت دار باید به این نکته خیلی دقت داشته باشند که اگر تایم ترانزیت کوتاه است سالن فرودگاه های داخلی و خارجی جدا از هم یا دور از هم نباشند که مسافر پرواز بعدی خود را از دست ندهد.
2- قبل رفتن به فرودگاه حتما ممنوعیت خروج از کشور خود را چک بفرمایید. برای اینکار فقط خود فرد می تواند با مراجعه به پلیس گذرنامه در شهر خود و یا از طریق مراجعه به سایت https://my.ssaa.ir/portal/executive/inquery-exitban می توانید در ساعات اداری استعلام بگیرید.
3- مسافرینی که محل صدور گذرنامه آنها کشوری غیر از ایران است. به عبارتی گذرنامه آنها در خارج از ایران صادر شده است. اگر بیشتر از شش ماه از تاریخ آخرین ورودشان به خاک ایران می گذرد یا باید اقدام به تعویض گذرنامه خود و گرفتن پاسپورت با محل صدور گذرنامه در ایران کنند و یا باید جهت رفع ممنوعیت خروج از کشورشان قبل از تاریخ سفر از طریق پلیس گذرنامه اقدام کنند.
4- توصیه ما این است قبل از سفر اقدام جهت تهیه یک کیف پاسپورتی گردنی کوچک کنید که بتوانید مدارک سفرتان از جمله گذرنامه و بلیط و واچر و بیمه نامه و حتی بخشی از مبالغ ارزی را در آن قرار دهید این کیفها وقتی چمدانهای سنگین و متعدد در دستتان است دسترسی شما را به مدارکتان که در مراحل مختلف به آن نیازمند هستید بسیار سهل و آسان می کند.
5- برای ترانسفر فرودگاه حتما از تاکسی های معتبر استفاده نمایید و از بردن ماشین خود به فرودگاه امتناع کنید. اگر یک درصد با ماشین خود در مسیر تصادف کنید و یا مشکل فنی برای آن ایجاد شود خطر از دست دادن پرواز را خواهید داشت. علاوه بر این پارکینگهای فرودگاهها هیچ مسئولیتی درباره حوادث ماشین شما تقبل نمی کنند و در عین حال هزینه های سنگینی هم بابت پارکینگ مسقف از شما اخذ خواهند کرد.

6- در هنگام تهیه بلیط دقت به بار مجاز بلیط خود در تمام طول مسیر پروازیتان از ابتدای سفر تا انتهای سفر داشته باشید و چمدان خود را بر اساس حداقل بار ذکر شده در بلیط های مختلفی که دریافت کرده اید تنظیم نمایید. ممکن است عبارت یک یا دو چمدان در بلیط شما قید شده باشد. در این موارد حتما میزان دقیق وزنی هر چمدان را از آژانس بخواهید که چند کیلو است و همینطور ابعاد چمدان به خصوص در ایرلاین های اقتصادی که بار آنها حدود بیست کیلو یا زیر بیست کیلو هست به ابعاد چمدان حساس هستند و علاوه بر محدودیت وزنی ممکن است به ابعاد چمدان شما هم کار داشته باشند. در بار داخل کابین هم در ایرلاین های به خصوص اقتصادی حساسیت وزنی و ابعاد وجود دارد.
7- فرودگاه ها دو قسمت Departure و Arrival دارند که اولی مربوط به پروازهای خروجی و دومی متعلق به پروازهای ورودی به آن فرودگاه است. شما برای خروج از یک کشور به قسمت اول فرودگاه باید بروید و استقبال فرودگاهی شما هم در قسمت سالن پروازهای ورودی یا Arrival منتظر شما خواهند بود. در فرودگاهها قسمت Departure عموما یک قسمت بازرسی بدنی و چمدان در بدو ورود به سالن دارند. و پس از آن شما وارد سالن ترانزیت خواهید شد. در این قسمت از طریق تابلو های اعلام برنامه پروازی بر اساس فیلتر ساعت پرواز و سپس نام ایرلاین و شماره پروازتان می توانید کانتری که برای پروازتان باز شده است را پیدا نمایید. و با مراجعه به آن کانتر چمدان های خود را تحویل و برای پک داخل کابین خود تگ کابین بگیرید. دقت داشته باشید کارت پروازی که برای شما صادر می شود اگر پرواز شما کانکشن هست یعنی حداقل یک توقف در بین مسیر دارد تا مقصد نهایی پرواز برای شما کارت پرواز صادر گردد. در صورتی که این اتفاق نیفتد در فرودگاه ترانزیت برایتان دردسر ایجاد خواهد شد. به کانتر صادر کننده پرواز هم بگویید که تگ بار را برای فرودگاه مقصد برای شما صادر کنند.
8- تمامی فرودگاهها لاین سبز و قرمز دارند که مسافرینی که مبالغ نا متعارف ارز به صورت نقد همراه خود دارند باید از لاین قرمز عبور نمایند و مبلغ اعلامی خود را احراز و مدارک قانونی مستدل که بتواند خروج این میزان ارز را توجیه کنند همراه داشته باشند. تصمیم نهایی با پلیس مرزبانی است که اجازه عبور این میزان ارز را بدهد. در صورتیکه از لاین سبز رد بشوید و متوجه یشوند که مبلغی بالاتر از حد مجاز همراهتان است علاوه بر توقیف کل وجه همراه شما جزای به نسبت سنگین مالی و شاید حتی حبس برایتان داشته باشد. پس خواهشمند است به قوانین هر کشور در این زمینه دقت داشته باشید. میزان ارز مجاز که می توانید از ایران خارج کنید طبق قوانین فعلی 5000 دلار یا یورو و میزان عرضی که می توانید وارد کنید محدودیتی ندارد. ولی باز برای چک کردن این مورد و موارد دیگر قوانین ارزی می توانید با اطلاعات فرودگاه امام یا پایانه مرزی زمینی خود تماس بگیرید. شماره تلفن فرودگاه امام خمینی تهران: 0215100118 و 0215100111 می باشد.
9- اگر در بلیط شما قید شده تکنیکال استاپ دقت داشته باشید که در این موارد نباید از هواپیما پیاده شوید و در بعضی از مسیرها مثل زیمباوه این تکنیکال استاپها ممکن است همراه با پیاده شدن برخی از مسافرین و سوار شدن مسافرین جدید هم همراه باشد. و یا در بعضی از مسیرها مثل آنتالیا به کسی از مسافرین اجازه پیاده شدن از پرواز را نمیدهند.
10- لیست اقلام غیر مجاز هر کشور و همینطور داروهای ممنوعه را چک بفرمایید. اگر داروهای خاصی را مصرف می کنید که به خصوص پایه مسکنی دارند. حتما نسخه دکتر همراه داشته باشید. و اندازه مصرف شخصی خود در کیف دستی همراهتان باشد. ترجیح بر این است این داروها همراهتان نباشد و اگر الزام وجود دارد با آژانس خود مجدد اجازه بردن آن را چک کنید.
سعی بر این بود که در قالب ده نکته طلایی سفر با هواپیما مطالب را جمع کنیم ولی تعداد نکات بسیار بیشتر از ده نکته بود به همین دلیل در دو پست این مطالب را برای شما به اشتراک خواهیم گذاشت امیدوارم که از مطالب بالا استفاده برده باشید و اگر برای شما مفید بود ممنون می شویم این پست را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و به ما انگیزه بدهید در ارایه مطالب مفید برای شما عزیزان
ده نکته طلایی سفر با هواپیما
ما را در اینستا دنبال نمایید : کلیک کنید