• قطب منار| عکس+موقعیت مکانی+تاریخچه
قطب منار یک مناره یا یک برج پیروزی است که در مجموعه قطب قرار گرفته است، این مکان یک میراث جهانی یونسکو در منطقه مهرائولی دهلی می باشد. قطب منار با ارتفاع ۷۲٫۵ متر (۲۳۸ فوت) دومین بنای بلند دهلی است. ساخت آن در سال ۱۱۹۲ توسط قطب الدین آیبک(Qutb Ud-Din-Aibak)، بنیانگذار سلطنت دهلی پس از شکست آخرین فرمانروای هندو دهلی آغاز شد. او زیرزمین را ساخت و پس از آن ساخت و ساز را داماد و جانشینش که سه طبقه دیگر را ساخت به عهده گرفت. همچنین طبقات چهارم و پنجم را فیروز شاه توگلک(Firoz Shah Tuglak) ساخته است.
• برای دریافت اطلاعات کامل از هتل های هند کلیک کنید!
• برای دریافت اطلاعات کامل از جاذبه های هند کلیک کنید!
۱) تاریخ قطب منار
قطب منار در سال ۱۱۹۲ توسط قطب الدین ایبک، اولین فرمانروای سلطنت دهلی به نشانه پیروزی خود در برابر آخرین امپراتوری هندو دهلی ساخته شد. مشخص نیست که آیا این مناره به یکی از قدیس های صوفی، قطب الدین بختیار کاکی تقدیم شده است یا خیر. آیبک تنها زیرزمین بنای تاریخی را ساخت و سه طبقه دیگر توسط جانشین او، Iltutmish، به آن افزوده شد.
بلایای طبیعی قطب منار:
متاسفانه این اثر تاریخی با چند بلایای طبیعی مواجه شد. در سال ۱۳۶۹ صاعقه شدیدی به طبقه بالای مناره برخورد کرد و به کلی آسیب دید. سپس سلطان فیروز شاه بنای یادبود را بازسازی کرد و یک طبقه دیگر از مرمر و ماسه سنگ قرمز به آن افزود. دوباره در سال ۱۵۰۵ زلزله ای مناره را خراب کرد. سیکندر لودی(Sikandar Lodi) که در آن زمان سلطان بود دو طبقه بالای مناره را با سنگ مرمر بازسازی کرد.
این پایان کار نبود. این بنای تاریخی بار دیگر در ۱ سپتامبر ۱۸۰۳ توسط یک زلزله بزرگ مورد آسیب قرار گرفت. پس از آن، سرگرد رابرت اسمیت از ارتش هند بریتانیا آن را در سال ۱۸۲۸ بازسازی کرد. او همچنین یک گنبد در بالای برج نصب کرد. با این حال، در سال ۱۸۴۸، به دستور فرماندار کل وقت هند، هنری هاردینگ، حذف نصب شد. امروزه آن گنبد در طبقه همکف در شرق قطب مینار قرار دارد.
۲) معماری قطب منار
این سازه باورنکردنی تا ارتفاع ۲۴۰ فوتی با قطر ۱۴٫۳ متر در پایه و ۲٫۷ متر در بالا اوج می گیرد. پلکان مارپیچی متشکل از ۳۷۹ پله شما را به بالای بنای تاریخی می رساند. ساختمان پنج طبقه با ماسه سنگ قرمز و مرمر ساخته شده است.
هر طبقه دارای بالکنی است که اطراف مناره را احاطه کرده است. این یک نمونه کلاسیک از معماری هند و اسلامی را نشان میدهد. به علت تفاوت در سبک های معماری و مصالح به کار رفته در ساخت، مشخص می شود که این برج در طول سالیان متمادی توسط حاکمان مختلف ساخته شده است.
سه طبقه اول از سنگ قرمز و نسبتاً کم رنگ است. چهارمی سفید است زیرا از سنگ مرمر ساخته شده است. آخرین طبقه از ماسه سنگ ساخته شده است. آیاتی از قرآن با کتیبه های دیگری از حروف پارسی و عربی بر روی مناره حکاکی شده است.
۳) جشنواره قطب منار
جشنواره قطب، که در ماه نوامبر تا دسامبر برگزار می شود. یک جشنواره سه روزه برای جشن گرفتن شکوه این بنای تاریخی و به رخ کشیدن شکوه گذشته آن به تمام جهان است. این جشنواره به طور مشترک توسط شرکت توسعه گردشگری و حمل و نقل دهلی و Sahitya Kala Parishad سازماندهی شده است. جشنواره شامل نمایش های فرهنگی و هنری است که مردم را از سراسر جهان جذب می کند.
جشنواره باعث میشود چند نوازنده خوب محلی و کلاسیک گرد هم بیایند. قطب منار در این مراسم مورد توجه ملی و بین المللی قرار می گیرد. سه روز موسیقی و رقص به این بنای تاریخی جان تازه ای می بخشد. غرفه های غذا با ارائه غذاهای لذیذ به جذابیت این رویداد می افزاید.
۴) بهترین زمان برای بازدید از قطب منار
از آنجایی که دهلی شاهد دمای سوزان در تابستان است، عاقلانه است که در زمستان و یا فصل های خنک تر این شهر را کشف کنید. اکتبر تا مارس بهترین زمان برای سفر به دهلی است. گردشگران عموماً ۲ ساعت برای گشت و گذار در این مجموعه وقت دارند.
۵) چگونه به قطب منار برویم:
هنگامی که در دهلی هستید، دسترسی به قطب منار بسیار آسان است. Autorickshaws و تاکسی به راحتی در دسترس هستند تا شما را به آنجا ببرند. نزدیکترین ایستگاه مترو از قطب منار، ایستگاه مترو قطب منار است و حدود ۳ کیلومتر با بنای تاریخی فاصله دارد. در اطراف قطب منار پارکینگ های زیادی وجود دارد. گردشگران می توانند خودروهای خود را بدون دردسر پارک کنند. پارکینگ رسمی قطب مینار تنها ۸۰۰ متر با منار فاصله دارد.