فیلمی کوتاه از شهر تاریخی و زیبای و پیشرفته مسکو با جلوه هایی بی نظیر از تمدن با شکوه روسیه با ما همراه باشید با تماشای این فیلم بی نظیر
مسکو یا ماسکو (به روسی: Москва) پایتخت و پرجمعیتترین شهر و واحد فدرالی فدراسیون روسیه است. شهر مسکو از مهمترین مراکز سیاسی،اقتصادی، مذهبی، تاریخی، مالی، آموزشی و ترابری فدراسیون روسیه و اروپا محسوب شده و با ۱۱ میلیون و ۵۰۳ هزار نفر جمعیت در سرشماری سال ۲۰۱۰ پرجمعیتترین شهر قاره اروپا و ششمین شهر پرجمعیت دنیاست. این شهر در کنار رودخانه مسکو و در ناحیه مرکزی فدرالی در روسیه اروپایی واقع شدهاست. کاخ کرملین، قلعهای باستانی در این شهر است که محل زندگی رئیسجمهور روسیه و استقرار قوه مجریه این کشور است. این شهر در دوران اتحاد جماهیر شوروی نیز پایتخت آن کشور بود.
چهار فرودگاه بینالمللی، نه ایستگاه راهآهن و مترو مسکو که یکی از عمیقترین تونلهای دنیاست، در این شهر قرار دارد. مترو مسکو با ۱۸۵ ایستگاه پس از مترو توکیو بیشترین مسافران را در بین سیستمهای مترو دنیا دارد.
کلان شهر مسکو از نظر دارا بودن مؤسسات علمی، ورزشی و آموزشی از رتبه خوبی در سطح جهان برخوردار است، به طوری که بیشترین امکانات ورزشی را در کل جهان به خود اختصاص داده است. شهر مسکو دارای یک مجتمع حمل و نقل بینالمللی به نام «متروی مسکو» است که بزرگترین شرکت تولید واگنهای مترو در جهان است.
وجه تسمیه نام مسکو :
نام شهر مسکو برگرفته از نام رودخانه مسکو است.
دیدنی های شهر مسکو :
شهر مسکو یکی از دیدنی ترین شهرهای دنیاست که دیدار از آن را به هر جهانگرد علاقمند به دیدار از جاذبه های فرهنگی توصیه می کنیم. از برجسته ترین جاذبه های توریستی شهر مسکو می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱- میدان سرخ ( کلیسای واسیلی مقدس، مرکز خرید گوم ، موزه تاریخ روسیه، مقبره لنین و رهبران اتحاد جماهیر شوروی)، باغ الکساندر، کرملین، کلیسای عیسی منجی، آرامگاه ناوادوویچی، نقطه صفر مسکو، بالشوی تئاتر مسکو، سیرک مسکو، گالری پوشکین، گالری ترتیاکوف، هفت خواهر مسکو، موزه جنگ جهانی دوّم که یکی از بهترین و خاص ترین جاذبه های روسیه است، پارک پیروزی، آکواریوم مسکو، خیابان آربات قدیم و … را نام برد.
تاریخچه شهر مسکو :
شهر مسکو به نام رودخانه مسکو نامیده شدهاست. در روسی قدیم به آن гра́д Моско́в (گراد مسکووْ) یعنی شهر کنار [رود] مسکو میگفتند. نخستین اشاره به نام این شهر در سال ۱۱۴۷ دیده میشود زمانی که یوری دالگاروکی شاهزاده ناوگورود-سورسکی را با این جملات فراخواند: «ای برادر، نزد من آی، به مسکو.»
۹ سال بعد، در سال ۱۱۵۶، شاهزاده یوری دالگاروکی روستوف دستور ساخت یک دیوار چوبی، یعنی کرملین را داد، دیواری که شهر تازهبنیاد را محصور میساخت و پس از آن چندین بار نیازمند بازسازی شد.
طی حملات سالهای ۱۲۳۷-۱۲۳۸، مغولان این شهر را سوزانده و با خاک یکسان کرده و ساکنانش را کشتند. در دوران پس از آن، مسکو بازسازی شد و در ۱۳۲۷ پایتخت امیرنشین مستقل ولادیمیر-سوزدال گشت. موقعیت مطلوب آن بر سرچشمه رودخانه ولگا به توسعه پایدار آن کمک کرد و رفتهرفته این شهر به یک امیرنشین باثبات و مرفه، به نام دوکنشین اعظم مسکو تبدیل شد و طی سالهای پیاپی شمار زیادی از پناهندگان را از سراسر روسیه جذب کرد.
در حکومت ایوان یکم، مسکو جایگزین شهر تِوِر به عنوان مرکز سیاسی ولادیمیر سوزدال شد و تبدیل به تنها مرکز گردآوری باج و خراج برای زمامدارانمغول و تاتار گشت. ایوان با پرداخت سهمی بالا، موفق به کسب یک امتیاز مهم از خان شد که بر اساس آن مسکو بر خلاف امیرنشینهای دیگر، در میان پسرانش تقسیم نشد، بلکه دستنخورده به فرزند ارشد او رسید.
با گذر زمان مخالفت مسکو علیه سلطه خارجی افزایش یافت و در سال ۱۳۸۰، شاهزاده دیمیتری دانسکای سپاه متحدی از روسها را در نبرد کولیکو و علیه تارتارها رهبری کرد و به پیروزی رسید. با این حال این نبرد، تعیینکننده نبود و تنها دو سال بعد از آن، مسکو زیر پای لشکریان تختامیش لگدمال شد. سرانجام ایوان سوم، در سال ۱۴۸۰ روسها را از یوغ تاتارها آزاد کرد و مسکو را تبدیل به مرکز قدرت در روسیه نمود. تحت حکومت ایوان سوم این شهر پایتخت یک امپراتوری گسترده شد که در نهایت زمانی همه روسیه امروزی و سرزمینهای دیگر را در بر گرفت.
در سال ۱۵۷۱ تاتارهای کریمه به مسکو حمله کردند و همه چیز، بهجز کرملین را سوزاندند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تور روسیه (کلیک کنید)
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سایر جاذبه های گردشگری روسیه (کلیک کنید)
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هتل های روسیه (کلیک کنید)
سایت انگلیسی زبان ما : (کلیک کنید)
Visitor Rating: 5 Stars